Здравейте, в месец май издаваме фактура за продажба ,в която в последствие коригираме стойността. При клиента обаче отива грешната фактура и той я включва в дневника си за покупки със грешните суми. Как да постъпя да издам протокол за анулиране и вярна ф-ра или известие. Благодаря.




Здравейте,имаме договор за наем на лек автомобил,който се използва за управленска дейност и за лични чели на управителя. Наемодателя издава фактура за наем с ддс.При осчетоводяването на фактурата деля разходите 50:50  и не ползвам данъчен кредит. Правилно ли е?
Здравейте 2017 г. ще изпращаме тантием , който е резултат печалба за 2016 година. Как следва да го начислим: към фиша по ДУК или с год. декларация за физ. лице. Платежното за данъка по БУЛСТАТ ли трябва да е или по ЕГН на съдружника по ДУК .
Благодаря.
Имаме издадена фактура за извършено СМР. В образец 19 освен разходи за извършен ремонт като различни строително монтажни работи има и включени разходи за закупуване и изграждане на слънчева инсталация. Въпроса ми е  разходите за инсталацията като ДМА ли да ги осчетоводя,останалите като текущ ремонт.
Фирмата ни е закупила няколко велосипеда с цел отдаване под наем. Някой може ли да ме насочи как се процедира при такъв тип услуга. Благодаря.
Някой може ли да ми каже как да изчислят средно списъчен. състав на база дни.

Имаме вземане което искаме да отпишем поради изтекъл 5 годишен давностен срок. Въпросът ми е коя сметка е по правилно да използвам 609 или 691. Също използвам 791 за изплатени щети от застрахователи , дали е тя е правилната сметка или да използвам 709.
Благодаря предварително!
Извършен международен транспорт
Доставчик Бълг.фирма регистрирана по ДДС   получател Турска фирма
Транспорта е на територията на България  и не е част от транспорт по чл. 30 от ЗДДС
Въпросът ми е : Облагаема ли е тази доставка или не?